Home În lume Accidentul din Bulgaria a făcut zeci de victime

Accidentul din Bulgaria a făcut zeci de victime

by admin
0 comment

Un autobuz de pasageri care transporta turiști a luat foc pe autostrada Struma, între Sofia și Blagoevgrad, noaptea trecută, în Bulgaria. Autobuzul călătorea de la Istanbul la Skopje. Primul raport al incidentului a apărut după ora 3:00.

“Suntem șocați. Este o imagine terifiantă. Aș spune că nu am mai văzut așa ceva până acum. Oamenii care au fost acolo s-au transformat în cenușă. Nici măcar nu putem spune câți sunt și de unde au venit”: așa și-a început ministrul bulgar de interne Boyko Rashkov discursul său către națiune.

Autobuzul transporta 52 de persoane, despre care se crede că sunt cetățeni din Macedonia de Nord. Patruzeci și cinci de persoane au murit (conform altor rapoarte, 46), inclusiv 12 copii. Oamenii se întorceau acasă din vacanță și călătoreau în familie.

Șapte persoane au reușit să scape. Au spart geamurile autobuzului. Aceștia au fost spitalizați cu diverse răni. Viețile lor nu mai sunt în pericol.

Potrivit Alsat-M TV, cel mai tânăr pasager din autobuz avea doar 4 ani. Cel mai în vârstă are 63 de ani.

Printre victime se numără cinci elevi de la școala secundară Ismail Kemali din Gostivar.

Ce a cauzat tragedia?

Tragedia a fost cauzată de o defecțiune tehnică sau de o eroare umană, a declarat Borislav Sarafov, șeful Serviciului Național de Investigații din Bulgaria, potrivit RIA. Între timp, unul dintre supraviețuitori a declarat că a auzit o explozie puternică înainte ca autobuzul să ia foc.

Experții spun că scânteia ar fi putut fi cauzată de faptul că autobuzul a lovit parapetul de protecție. Întrucât este un drum sinuos, aceasta este cauza cea mai probabilă.

Foto: Reuters / BGNES

“Aceste vremuri îngrozitoare prin care trece Europa alături de voi”

Atât Bulgaria, cât și Macedonia de Nord au declarat ziua de 24 noiembrie zi de doliu național ca urmare a tragediei de pe autostrada Struma. Sesiunea de astăzi a Parlamentului bulgar a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a exprimat, de asemenea, condoleanțele față de rudele și prietenii victimelor.

“Aceste momente teribile prin care trece Europa alături de voi”, a scris ea pe Twitter, pe microblogul său, adresându-se familiilor victimelor.

Identificarea cadavrelor persoanelor aflate în autobuz va dura mult timp, a declarat premierul bulgar Stefan Yanev în cadrul unei conferințe de presă.

În acest scop, se vor folosi teste ADN.

Laboratoarele mobile se află la locul tragediei. Traficul pe autostradă rămâne deocamdată blocat.

Citește de asemenea

О нас

A news agency with a European view of the world.

Контакты

@2022 – Все права защищены.