Home În lume Amenințarea de invazie a fost înlăturată până acum: cum s-au încheiat discuțiile din cvartetul Normandiei

Amenințarea de invazie a fost înlăturată până acum: cum s-au încheiat discuțiile din cvartetul Normandiei

by admin
0 comment

“În primul rând, părțile au fost de acord să negocieze, iar acest lucru înlătură pentru moment amenințarea unei invazii militare imediate în Ucraina. Partea rusă a fost de acord nu numai să asigure un regim de liniște verificat pe linia de separare din Donbas, ci și să se întâlnească peste două săptămâni la Berlin pentru a discuta planurile de punere în aplicare a acordurilor de la Minsk. Deși, acest lucru nu exclude provocările pe linia frontului și la graniță”, a spus Proskurskyy.

În al doilea rând, după cum a amintit politologul, SUA au oferit Rusiei răspunsul său la cererile Moscovei de stabilitate strategică în Europa.

“Bineînțeles, aceste răspunsuri nu convin Moscovei din punct de vedere strategic, dar pot fi acceptabile ca punct de plecare pentru un nou dialog între Moscova și Washington. Acestea sunt: restabilirea mecanismelor de contacte militare directe care să prevină ciocnirile militare involuntare (de exemplu, în Marea Neagră) și revenirea SUA la negocierile privind Tratatul INF. Până acum, acest lucru este suficient pentru Moscova”, a declarat Nikolai Proskurski.

Nikolay Proskursky, politolog, doctor în științe politice în Ucraina. Foto: Facebook / Nikolai Proskursky

În același timp, desigur, nu vor fi adoptate ultimatumuri privind NATO și nici documente care să interzică aderarea Ucrainei la NATO, a spus el.

Potrivit acestuia, este important, de asemenea, ca Kievul să evite să fixeze obligația părții ucrainene de a negocia direct cu administrațiile ocupante, deoarece acest lucru implică riscuri mari pentru Zelensky.

Analistul politic a declarat că Ucraina se confruntă cu negocieri de pace dificile, în care mizele vor fi ridicate până la apariția unor noi amenințări de război.

Citește de asemenea

О нас

A news agency with a European view of the world.

Контакты

@2022 – Все права защищены.