Home Societatea Teroriștii telefonici au devenit activi în Găgăuzia

Teroriștii telefonici au devenit activi în Găgăuzia

by admin
0 comment

În Găgăuzia, pentru a doua zi consecutiv, au fost semnalate explozii pregătite în clădirile instituțiilor de învățământ. Raionul Ceadîr-Lunga are de suferit de pe urma acțiunilor teroriștilor telefonici – ambele sesizări au fost primite de Inspectoratul de Poliție local.

Marți, 18 ianuarie, la gimnaziul din satul Baurchi au fost primite informații despre o explozie planificată de 70 de kilograme de TNT. Teroriștii au cerut 10.000 de lei pentru asta.

Toți copiii au fost evacuați, iar cursurile școlare au fost întrerupte imediat.

“Contabilul și directoarea au trecut prin sălile de clasă și le-au spus tuturor să își facă bagajele și să plece. Ne-au evacuat destul de repede. Dar nu au vorbit despre nimic altceva. Iar reacția a fost atât de veselă, ei bine, doar pentru că ne-au lăsat să plecăm mai devreme acasă. Apoi a sosit poliția”, a povestit pentru redacția noastră unul dintre elevii din sala de sport “capcană”. A refuzat să se prezinte.

Departamentul de Poliție al Găgăuziei a precizat că teritoriul a fost imediat izolat, iar Inspectoratul de Poliție Ceadîr-Lunga a asigurat intervenția operativă și asistența medicală de urgență, iar la locul accidentului au fost trimiși angajații Centrului tehnico-criminalistic al Inspectoratului General de Poliție.

După toate verificările, raportul privind existența unei bombe în clădirea școlii s-a dovedit a fi fals.

Cel de-al doilea raport a fost deja primit de școala profesională Ceadîr-Lunga în dimineața zilei de miercuri, 19 ianuarie. De asemenea, elevii au fost evacuați.

Pentru că sunt din afara orașului, au fost plasați în cantina unui internat din apropiere, în timp ce clădirea este inspectată pentru explozibili, potrivit presei locale. Restul au fost scoase.

Citește de asemenea

О нас

A news agency with a European view of the world.

Контакты

@2022 – Все права защищены.